Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Un tetraedru este o figura 3D formata din patru fete, patru muchii si sase varfurile care le unesc. Un tetraedru poate fi descris ca fiind un poliedru cu patru fete triunghiulare si sase margini. Muchiile tetraedrului sunt liniile care unesc varfurile si formeaza fetele. De la un tetraedru, liniile care uneste varfurile sunt cunoscute si sub denumirea de laturi.
Exista sase muchii la un tetraedru. Acestea sunt liniile AB, AC, AD, BC, BD si CD care leaga varfurile A, B, C si D. Fiecare muchie a tetraedrului se intersecteaza cu una sau doua fete. De exemplu, muchia AB se intersecteaza cu fetele ACD si BCD.
Muchile tetraedrului pot fi etichetate sau numerotate pentru a face mai usoara identificarea lor. Pentru aceasta, toate varfurile sunt etichetate in modul urmator: unghiul ABC este etichetat cu 1, unghiul ABD este etichetat cu 2, unghiul BCD este etichetat cu 3 si unghiul ACD este etichetat cu 4.
Dupa etichetare, prima latura este AB, a doua latura este AC, a treia latura este AD, a patra latura este BC, a cincea latura este BD si a sasea latura este CD.
Un tetraedru este baza multor figuri geometrice, cum ar fi piramidele si prismele. Acest tip de poliedru poate fi folosit in proiectarea tridimensionala si design-ul produselor. Acest tip de forma poate sa ofere rezistenta si structura solida produselor fabricate. De asemenea, poate fi folosit in mecanica – frecarea muchiilor unul pe celalalt este deosebit de utila pentru prevenirea alunecarilor obiecte grele.