Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Numerele impare sunt orice numar intreg nenul, care este diferit de un numar par. Numerele impare sunt cunoscute ca fiind numerele neodd, sau "nelegate". Ele pot fi usor identificate prin insumarea lor, prin impartire sau prin examinarea lor binara (adica conversia lor in forma binara).
In forma binara, numerele impare vor fi neaparat terminate cu cifra 1, aici fiind si un mod simplu de a identifica intr-un mod rapid si eficient numerele impare.
De exemplu, numarul 13 poate fi transformat in cadrana bineara 1101, ultimele 2 cifre ale lui fiind 1, fiind astfel un numar impar. Alte exemple de numere impare sunt 3, 5, 7, 25, 101 sau 201, care in forma binara sunt corect reprezentate ca 11, 101, 111, 11001, 1100101 si 11001001, toti concludand cu cifra 1.
In general, pentru orice numar intreg, numerele impare sunt obtinute prin adaugarea unitatii sau scadea pare dintr-un numar par. Astfel, toate numerele pare se vor transforma intr-un numar impar prin adaugare de 1, ex: 2 se transforma in 3, 4 se transforma in 5, 6 se transforma in 7 si asa mai departe. In acelasi mod, prin scaderea lui cu 1, 6 se transforma in 5, 4 se transforma in 3, si tot asa.
Inclusiv pe langa identificarea rapid prin conversia in bienare, numerele impare pot fi usor indentificate prin realizarea unor cifru diviziuneasau adunari. De exemplu, pentru numarul 74, impartit la 2, rezultatul va fi 37, astfel numarul 74 fiind un numar par. Insa pentru numarul 75, daca il impartim la 2, rezultatul va fi 37,5, astfel numarul 75 fiind un numar impar.