Care sunt oasele mainii?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Oasele mainii sunt cele mai mici oase din corpul omenesc, si sunt responsabile pentru controlul miscarilor si sensibilitatea tactila. Potrivit medicului de medicina sportiva Dr. Jordan Metzl, exista 27 de oase din maini si degete, care sunt impartite in trei sectiuni diferite: carpul, metacarpul si falangien.
Carpul este considerat prima portiune a oaselor mainii si este alcatuita din 8 oase:
Scaphoid – se afla in interiorul mainii, in partea din fata a osului, si este cea mai mica dintre toate oasele din maini.
Lunate – se afla direct deasupra scaphoidului si are forma de luna.
Triquetrum – se afla direct deasupra lunatului si are forma triunghiulara.
Pisiform – se afla in afara carpului si are forma unei bilute.
Trapezul – se afla intre pisiform si primul metacarp si are forma trapezulara.
Hamate – se afla direct deasupra trapezului si are forma unui os de pasare.
Capitate – are forma unei bilute si se afla direct deasupra hamatului.
Metacarpul este alcatuit din patru oase: Primul, al doilea, al treilea si al patrulea metacarp. Fiecare os din acest grup are forma ovala si se afla intre carp si falange.
Falangien sunt oasele din fiecare deget al mainii. Cel de-al doilea deget are trei oase, iar celelalte patru degete au cate doua oase.
De asemenea, tendoanele mainii au un rol important in miscarile mainii si sunt responsabile de transferul fortelor de la muschi la oase. Acestia ridica articulatiile antebratului si misca degetele. Conceptul tendoanelor a fost descoperit de anatomul flamand Vesalius in anul 1543.
Oasele mainii sunt extrem de importante pentru misiunile noastre zilnice, fiind responsabile pentru bun lumescu, aplecare si flexibilitatea obiectelor pe care le utilizam in viata de zi cu zi. Fara ele, nu am putea sa facem poze sau sa trimitem mesaje. Ele sunt cruciale pentru functiile de baza ale mainii.