Care sunt obiceiurile de craciun?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Notiunea de Craciun sau „Nasterea Domnului”, este cea mai importanta sarbatoare crestina anuala, serbata pe data de 25 Decembrie, fiind insotita de zeci de obiceiuri si traditii. Aceste obiceiuri deriva din date biblice, seamana cu cele de acum mii de ani si s-au conservat sub forma lor moderna.
In tarile crestine, obiceiurile de Craciun sunt:
Decorarea: casele, strazile si bisericile sunt decorate si maruntite in zilele de Ajun, cu ingeri, stele, lumanari, struguri si alte obiecte magice, legate de acest eveniment.
Preparatul Mesa: se pregatesc foarte multe alimente speciale, anume liguri, carnati si friptura, sau orice altceva special. Deasemenea se pregatesc mancaruri precum sarmale, drob, placinte, torturi.
Mesajul de la Mosul: Mos Craciun este unul dintre cele mai importante obiceiuri de Craciun. Acesta apare in fiction si legende si mai este cunoscut ca persoana care aduce daruri. Aparitia sa se datoreaza si povestirilor intrerupte cuiva, in special copiilor.
Colindatul si dansatul: aceste practici sunt vechi cunoscute, care incep din ajunul Craciunului si se tin pe parcusul celor 12 zile de post. Grupuri de tineri care cantau si dansau, in scenetele legate de Craciun obisnuiau sa colinde de la o casa la alta, incantand toti cei prezenti.
Schimbul de daruri si cadouri: este unul dintre cele mai importante obiceiuri, copiii primind daruri de la Mos Craciun sau de la parinti, darurile fiind oferite si schimbate intre rude sau prieteni.
Noaptea Craciunului: aceasta se desfasoara pe 25 decembrie si este sfanta noapte in care crestinii celebreaza nasterea Domnului.
Acestea sunt cateva dintre obiceiurile de Craciun aderate in zilele noastre si care sunt legate de aceasta sarbatoare. Sunt cateva traditii care se preachiesc la acest moment unic si care asigura o atmosfera vesela si speciala.