Care sunt organele de inmultire?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
asexuata la animale
Organele de inmultire asexuata sunt organe ce se folosesc pentru inmultirea asexuata, un proces prin care un organism poate furniza copii exact identice cu sine fara implicarea altor organisme. Multe animale folosesc acest tip de inmultire in lupta pentru supravietuire. Organele de inmultire asexuata sunt importante pentru eliminarea populei si pentru asigurarea unei adaptari mai rapide la schimbarile mediului.
Organele de inmultire asexuata se refera in principal la doua tipuri de procese de inmultire, anume incrucisarea si parthenogenesis. In primul caz, doua specii se amesteca pentru a produce mai multi descendenti, in timp ce parthenogenesisul se refera la procesul prin care o organism poate produce o reproductie identica spinului.
Parthenogenesis se intalneste in intreaga lume si se poate gasi in specii de animale, cum ar fi insectele, pestii si amfibienii. De exemplu, mai multe specii de gandaci folosesc procesul de parthenogenesis pentru a se inmulti. Unele specii de libelule si pasari produc, de asemenea, copii identice prin parthenogenesis. Odata ce a avut loc acest proces, descendentii sunt genetica si exact la fel ca parintii lor.
In schimb, incrucisarea se gaseste in grupuri de animale mai mari, cum ar fi mamiferele si reptilele. Acest proces implica contribuirile genetice ale doua organisme sexual diferite pentru a produce descendeti cu un numar egal de gene, fiecare set provenind de la un parinte.
Indiferent de procesul de inmultire folosit, organele de inmultire asexuata se presupune ca furnizeaza mai multa stabilitate si adaptabilitate populatiei. Pe langa aceste efecte directe, organele de inmultire asexuata joaca, de asemenea, un rol important in diversificarea genomului si in reglarea numarului de indivizi in populatie.
In concluzie, organele de inmultire asexuata reprezinta modalitatea multor animale de a se inmulti, de asemeni, ele ofera mai multa stabilitate si adaptabilitate populatiei. Acestea sunt esentiale pentru permite animalelor sa se adapteze la schimbarile mediului si, in cele din urma, sa se adapteze si sa se inmulteasca.