Care sunt organele de simt?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Organele de simt reprezinta mecanismul de percepere a informatiilor prin intermediul tuturor simturilor. Aceste organe sunt proiectate sa transforme stimulii externi in informatii cu scopul de a interpreta mediul inconjurator. Exista cinci organe principale de simt, precum vazul, auzul, mirosul, gustul, si perceptia tactila.
Vazul, cea mai importanta dintre simturi, se bazeaza pe ochi pentru a recunoaste elementele mediului vizual. Acest simt foloseste razele de lumina reflectata de obiecte si le transforma in informatii pe care le interpretam sub forma de culoare, forma si textura.
Auzul, sau simtul auditiv, foloseste organul auditiv extern si intern pentru a detecta sunete si vibratii. Acest simt ne permite sa facem discernaminte intre sunete diverse precum vorbirea sau muzica.
Mirosul, sau simtul olfactiv, este cauzat de mirosuri care sunt produse prin fermentarea substantelor organice sau reactiile chimicesau prin vaporizarea substantelor volatile. Acest simt actioneaza ca o aparare impotriva substantelor toxice si poate alerta organismul la prezenta unor factori de stres.
Gustul, sau simtul gustativ, utilizeaza papilele gustative prezente pe limba pentru a interpreta informatii si pentru a recunoaste voua unique a diferitelor alimente. Acest simt lucreaza impreuna cu mirosul pentru a oferi organismului semnale de nutritie.
Ultimul simt este perceptia tactila, sau simtul tactil. Acest simt recunoaste stimulii mecanici precum presiunea, temperatura si miscarile corporale. Aceasta perceptie se bazeaza pe semnalele de la receptorii cutanati.