Care sunt particularitatile prozodice?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
ale verbelor
Prozodia (versificarea, ritmul) verbului este ceea ce adauga emotie textului poetic. In literatura, particularitatile prozodice ale verbelor se refera la modul in care intelegand cuvantul si accentuand (prelungind sau redand) sunetul, un autor poate oferi intentia sa poetica si aceeasi directie inainte de activitatea mentala pe care cititorii o citesc.
Verbele pot fi changeabile sau nestabilite. Verbele nestabilite pot fi cvinturi sau perechi. Cvinturile sunt formate din trei silabe, iar perechile sunt formate din patru silabe. Verbele schimbabile au patru sau mai multe silabe si presupun accent pe silabele a doua sau a treia pentru un sunet mai puternic.
Unul dintre cei mai obisnuiti efecte de prozodie folosite de autori este catalizarea cuvantului, care implica rarirea sunetelor si intensificarea lor in acest proces. Acesta este folosit pentru a da un sentiment de emotie si, uneori, o modalitate de imbunatatire si intensificare aea unuia sau mai multor cuvinte. Unele cuvinte au actiune si pot fi si prozodiate, pe baza socialului si culturalului.
De asemenea, verbele pot fi impartite in silabe pentru mai multe efecte. O data cu aceasta divizare, accentul se poate schimba pentru a se incadra cu ritmurile si timpurile necesare. Aceasta poate fi, de asemenea, folosit in vederea cresterii semnificatiei verbului pentru a explora mai in profunzime continutul prin intermediul structurii metrice.
Acestor particularitati prozodice le se alatura si metafonetica si aliteratie. Metafonetica implica utilizarea cuvintelor cu dubla inteles si sunet, cum ar fi "groan" pentru a imita un sunet si "hush" pentru a exprima sentimentul tacerii. Aliteranta implica repetatia sunetelor sau literelor in vederea conferirii poeziei descarcare si echilibrare.