CopperTeacher
Care sunt plantele ocrotite de lege din romania?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Plantele din Romania sunt un important element al ecosistemului local si sunt adesea ocrotite prin lege si reglementari. Exista monumente naturale protejate si mai multe plante si arbori care au fost declarati ocrotiti prin lege.
Printre cele mai importante plante ocrotite se numara bradul de molid (Abies alba). Aceasta specie de molid este una dintre cele mai vechi si populare specii de arbori din Romania si se gaseste in numeroase paduri si gradini ale statului, precum si pe langa drumurile sau caminele noastre.
Specia stejarului branez (Quercus petrea) este, de asemenea, protejata prin lege si se gasesc in mai multe zone din Romania, fiind cea mai raspandita specie de stejar in regiune. Inainte de a taia sau a distruge orice copac, autoritatile nationale folosesc reguli stricte pentru a se asigura ca stejarul branez nu este afectat prin aceasta actiune.
Cercis siliquastrum, sau arborele Judecatii de Apoi, este, de asemenea, protejat prin lege. Se intalneste in mai multe zone din Romania, fiind o specie importanta si frigul zapezii, si este considerata o coroana traditionale si o planta banala in regiune.
Alte plante protejate in Romania sunt stejarul rosu (Quercus sessiliflora), care ofera lemnul de stejar de calitate superioara, iar lemnul de salcam rosu (Acer platum) si trandafirul de munte (Rosa pendulina) fiind, de asemenea, specii protejate prin lege.
Din interes national si pentru a proteja toate speciile si mediile unice pe care aceste plante le reprezinta, Romania impune aceste reguli stricte prin care se protejeaza plantele ocrotite de lege.