Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Popoarele indo-europene sunt popoare care vorbesc limbi indo-europene, care se crede ca provin dintr-o singura limba ancestrala. Aceasta limba ancestrala s-a dezvoltat in epoca neolitica, cand comunitatile agrare au inceput sa isi stabileasca asezari. De atunci, limba a fost transmisa in modul traditional, la nivel familial, si a evoluat pentru a fi vorbita in diferite alte tari si regiuni.
Aproximativ 450 de popoare indo-europene traiesc in ziua de azi, in tarile pe care le confectioneaza spatiul intre Europa si Asia. Acestea includ tari ca India, Pakistan, Afghanistan, Iran, Turcia, Grecia, Spania, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie, Rusia si Ucraina.
Limba indo-europeana are trei obiecte principale de studiat: gramatica, lexicul si fonologia. Gramatica se refera la regulile de functionare ale unei limbi, cum ar fi formarea cuvintelor, cazurile, modurile si timpurile. Lexicul este comun tuturor limbilor indo-europene si se refera la cuvinte si sensul lor. Fonologia este studiul sunetelor limbii, cum ar fi silabe, accente si intonatii.
Limba Indo-europeana ofera si oportunitati culturale, cum ar fi puterea de a vorbi mai multe limbi. Cel mai mare grup de populatie a fost al romanilor, apoi urmeaza germanii si slavii, urmati de cel al celor latini si greci.
Popoarele indo-europene ofera si contributii la progresul social, economic si politic in diferite tari si regiuni ale lumii. De asemenea, unele din valorile culturale comune si credintele comune ale acestor popoare sunt inca prezente si astazi.