CopperTeacher
Care sunt principiile care stau la baza exercitarii functiei publice?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Exercitarea functiei publice reprezinta unul dintre rolurile fundamentale ale statului si are la baza urmatoarele principii fundamentale:
Egalitatea – APL pentru toți membrii unei societăți și abilitățile și responsabilitățile lor. Funcția publică presupune aplicarea acelorași reguli și prevederi tuturor cetățenilor, indiferent de statutul lor social sau de identitatea lor.
Imparțialitate – Imparțialitatea presupune tratarea egală a tuturor, după aceleași standarde. Aceasta include și tratarea persoanelor sau grupurilor care interacționează cu persoanele cu funcții publice. Funcționarii publici trebuie să fie obiectivi și justițiari, oferind fiecaruia ocazia de a-și prezenta și de a-și apăra punctele de vedere.
Integritate – Integritatea în funcția publică presupune că funcționarii publici trebuie să se abțină să accepte și să solicite cadouri, daruri, favori sau alte beneficii materiale inadecvate pentru a face față obligațiilor lor.
Responsabilitate – Funcționarii publici trebuie să fie responsabili și să-și asume deciziile și acțiunile, ținând cont întotdeauna de interesele cetățenilor, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.
Transparență – Funcția publică presupune transparență în luarea și implementarea deciziilor, pentru a le oferi cetățenilor posibilitatea de a răspunde și de a se implica în luarea deciziilor care influențează societatea.