Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
?
Procesele psihice regloratorii sunt un set de procese mentale care regleaza ceea ce o persoana simte, gandeste sau face la un moment dat. Acestea ajuta la adaptarea indivizilor la diferite situatii si ajuta la formarea intelegerii propriilor ganduri, sentimente si actiuni. Procesele psihice regloratorii ajuta la realizarea obiectivelor, la controlul reactiilor si la schimbarea comportamentului in diferite situatii.
Aceste procese mentale implica capacitatea de a-si monitoriza si regla propriul comportament in modul cel mai eficient. Ele presupun cunostinte despre oameni, lume, obiecte si mediul fizic si au la baza motive anterioare, abilitati cognitive si experiente concrete. Procesele psihice reglatorii se refera la capacitatea unei persoane de a se regla si stapani, si de a-si gestiona gandurile, sentimentele si actiunile.
De exemplu, uneori o persoana poate gandi intentionat intr-o situatie si sa utilizeze procesele psihice reglatorii pentru a-si schimba comportamentul pentru a obtine cea mai buna rezultat. De asemenea, aceasta poate gandi si sa-si controleze emotiile si reactiile in mod deliberat. Alteori, procesele psihice reglatorii pot ajuta la atenuarea impulsivitatii si la intensificarea propriei implicari in situatii sociale.
In plus, folosirea proceselor psihice reglatorii poate ajuta la diminuarea anxietatii si a stresului. Acestea se poate face prin implementarea unor strategii de control al stresului, precum modificarea gandurilor disfunctionale si dezvoltarea abilitatilor de coping. Aceste abilitati pot ajuta la formarea unei vederi mai putin distorsionate a realitatii si a mai bunei acceptari a situatiilor sociale si emotionale.
In general, procesele psihice reglatorii sunt esentiale pentru a ajunge la un comportament adaptativ si de a raspunde afectiv la stimuli si situatii diverse. Prin invatarea a diferite tehnici si abilitati de control al gandurilor si emotiilor, indivizii pot dezvolta procesele lor psihice reglatorii, ceea ce le va ajuta sa-si manifeste sentimentele si reactiile in mod adecvat.