Care sunt pronumele personale?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Pronumele personale sunt cuvinte ce se folosesc atunci cand se vorbeste despre o anumita persoana sau un grup de persoane. Exista patru categorii de pronume personale, avand in vedere numarul, genul si persoana (prima, a doua sau a treia): Eu, Tu, El/Ea, Noi, Voi si Ei/Ele.
Pronumele personale in prima persoana ("Eu") se folosesc pentru a indica persoana care vorbeste, iar cele in a doua persoana ("Tu") se folosesc pentru a indica persoana catre care se vorbeste. Conform conventiilor formale, in limba engleza, acestea se scriu cu litere majuscule ("Eu", "Tu").
Pronumele personale in a treia persoana ("El/Ea", "Ei/Ele") se folosesc atunci cand se vorbeste despre o alta persoana sau despre un grup de persoane. Pronumele din aceasta categorie au forme diferite in functie de genul subiectului la care se refera: "El" pentru masculin si "Ea" pentru feminin. In cazul unor grupuri mixte, pot fi folosite pronumele pe intelesul lor general ("Ei" pentru masc., si "Ele" pentru fem.).
Pronumele reflexive ("Ale mele" sau "m-am") se folosesc atunci cand persoana sau grupul de persoane care se vorbeste se refera la sine.
Pronumele relative ("Cel care", "Ceea ce") se folosesc pentru a identifica sau a limita o persoana sau o cauza.