Care sunt proprietatile aerului?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Aerul este un amestec de gaze care ne ofera oxigenul necesar respiratiei si un habitat perfect petru diferite forme de viata. El constituie cea mai mare componenta a atmosferei. Ca majoritatea gazelor, aerul are proprietati fizice si chimice importante care ne ofera avantaje si vietii noastre, precum si dezavantaje in functie de forma sau cantitatea in care este prezent.
Proprietati fizice ale aerului:
•Densitatea – Aerul are o densitate scazuta, mai mica fata de alte gaze. Din acest motiv majoritatea gazelor pot fi mai bine dispersate in aer decat in alta forma.
• Presiunea – Aerul exercita o presiune constanta, numita presiune atmosferica. Aceasta presiune asigura mobilitate fluidelor, cum ar fi fluidele ce transporta oxigenul si alte gaze in organismele vii.
•Compozitia – Aerul este un amestec de mai multe gaze, cum ar fi oxigenul, nitrogenul, argonul, dioxidul de carbon, monoxidul de carbon, azot si alte gaze.
Proprietati chimice ale aerului:
• Oxidarea – Aerul contribuie la procesul de oxidare chimica, care poate varia in functie de alte substante chimice si alteratii fizice.
•Reactivitatea – Aerul poate reactiona chimic cu alte gaze si substante, precum nitratii si sulfatii, pentru a forma diferite compusi chimici.
•Solubilitatea – Majoritatea gazelor sunt foarte usor solubile in apa, inclusiv aerul, iar aceasta proprietate este folosita in industria alimentara, farmaceutica si chimica.
Avand in vedere toate aceste proprietati, aerul poate fi folosit in scopuri multiple, dar stim ca prezenta sa in exces poate fi daunatoare mediului si sanatatii noastre.