Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Pseudocerealele sunt plante originare din Orientul Mijlociu, insa au fost cultivate in majoritatea tarilor din intreaga lume. Pseudocerealele nu sunt la fel ca graul sau alte cereale si nu sunt membre ale familiei gramineelor. In schimb, acestea sunt tot uscate, reducerea in pulbere si se folosesc la fel ca si cerealele — pentru a face paine sau cereale. De asemenea, acestea sunt considerate unele din cele mai sanatoase alimente ale omului deoarece sunt bogoase in vitamine, minerale, fibre, antioxidanti si proteine.
Printre pseudocereale se numara quinoa, hrisca, amaranth, mei, sorg, orz verde, taraturi, si kamut. Quinoa este una dintre cele mai populare pseudocereale, fiind foarte nutritiva si bogata in aminoacizi, vitaminele B, fier si magneziu. De asemenea, quinoa contine o cantitate relativ mare de proteine si fibre, ceea ce o face o alegere excelenta pentru vegetarieni si vegani.
Hrisca este o alta pseudocereala ce contine de asemenea aminoacizii necesari, fibre si vitaminele B. De asemenea, hrisca contine nivele mai mari decat majoritatea altor cereale de potasiu, mangan, seleniu si magneziu, iar acest lucru ii confera numeroase beneficii pentru sanatate, cum ar fi controlul nivelului de colesterol si tensiunii arteriale.
Amaranthul este o pseudocereala bogata in proteine, calciu, fibre, fier, magneziu, fosfor si alte minerale. Aceasta poate fi folosita atat la prepararea de paine cat si la a face proteine pentru organism. Amaranthul nu contin gluten si este una dintre cele mai sanatoase surse de alimentatie.
Kamut este o varianta a graului fara gluten, bogata in magneziu, fier, zinc si alte macro si microelemente.
Pseudocerealele sunt bogate in nutrienti, continutul nutritionap nefacandu-le recomandate pentru persoanele de toate varstele. Cu toate acestea, persoanele alergice la oricare dintre pseudocereale ar trebui sa evite sa le consume, deoarece pot face rau. In plus, persoanele cu diabet sau cardiovasculare trebuie sa ceara sfatul medicului despre lista pseudocerealelor acceptabile.