Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Carpatii sunt o vasta crescatorie care se intinde pe 39% din teritoriul tarii noastre, crescatorie care adaposteste una din cele mai diverse parcuri nationale si monumente de natura din Romania.
Carpatii sunt divizati in patru ramuri principale: Muntii Carpati Meridionali, Muntii Carpati Centrali, Muntii Carpati Septentrionali si Muntii Carpati Orientali.
Muntii Carpati Meridionali cuprind: Muntii Banatului, Muntii Poiana Rusca, Muntii Mehedinti, Muntii Locvei si Muntii Almajului. Aceasta ramura a crescatoriei prezinta o fauna bogata, cuprinzand mai mult de 35 de specii de mamifere, peste 40 de specii de pasari, mii de specii de plante si o diversitate de insecte.
Muntii Carpati Centrali cuprind inclusiv Muntele Godeanu, Masivul Calimani, Muntele Ciucas si Muntele Sebes, precum si Muntii Retezatului. Aceasta ramura a crescatoriei prezinta si ea un ecosistem deosebit de divers, unde se pot vedea frecvent amfibieni, pasari rare si alte animale salbatice.
Muntii Carpati Septentrionali cuprind Muntii Gurghiului, Muntele Stanisoara, Muntii Godeanu si Muntii Rodnei. Acestia sunt recunoscuti ca principala destinatie de ski in Romania, dar, pe langa acest lucru, prezinta o fauna incredibil de bogata, cu numeroase specii de mamifere, pasari si reptile.
Muntii Carpati Orientali cuprind Muntele Pietrosul si Muntii Rodnei, precum si Muntii Ceahlau si Muntele Hasmasului. Aceasta ramura a Carpatilor se remarca prin marea sa diversitate de plante si animale, unde s-au descoperit numeroase specii endemice, precum si izvoare termale sarate.
In total, Carpatii acopera o suprafata considerabila din Romania, conservand in acelasi timp o biodiversitate unica. Acestia sunt importanti sub mai multe privinte, putand oferi caile catre aventuri emotionante si oportunitati de explorare.