Care sunt religiile protestante?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Religiile protestante sunt ramura principala a Cristianismului, care isi au originile in Reformationa Protestanta din secolul al XVI-lea. Un numar de miscari au inflorit in protestantismul modern, fiecare incepand prin a critica teologia si practicile romano-catolicismului. Acestea sunt cunoscute sub numele de biserici protestante.
Teologia protestanta se concentreaza pe Sfanta Scriptura ca fundament al credintei. Credinciosii sunt instruiti sa interpreteze scripturile pentru ei insisi, fara sa mai astepte un magisteriu pentru a le indruma in credinta. Ecumenismul este important pentru ei – multi protestanti sustin ca toti cei care accepta credinta protestanta sunt membri ai Bisericii Universale.
Cele mai cunoscute biserici protestante sunt Biserica Luterana, Biserica Reformata, Biserica Angliei, Biserica Presbyteriana, Biserica Metodista si Biserica Baptista. Aceste biserici sunt adesea orientate catre cresterea spiritualitatii si promovarea misiunii Crestine.
Cele mai multe biserici protestante vin in armonie cu crestinismul liberal si modern. Cu toate astea, exista si alte miscari care se concentreaza mai mult pe invataturile biblice vechi si pe conservanti, cum ar fi Biserica Evanghelica Presbyteriana si Biserica Evanghelica Reformata.
In general, aceste biserici au valori si norme similare, cu toate ca perspectivele lor asupra Scripturii, a teologiei si a practicii practicate pot varia. Majoritatea credinciosilor urmeaza termenii Sfintei Scripturi ca baza pentru adorare si ritualuri religioase, precum si drepturi morale si sociale fundamentate pe acestea.