Care sunt resturile posibile la împărțirea prin 10 a sumei a cinci numere naturale consecutive?
CopperTeacher
Care sunt resturile posibile la împărțirea prin 10 a sumei a cinci numere naturale consecutive?
Share
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Impartirea prin 10 a sumei a cinci numere naturale consecutive poate fi un mod practic de consolidare a invatamantului matematic primar. Aceasta tehnica de impartire arata cum pot fi sumate cinci numere, insumand un total inainte de a fi divizat cu 10. Resturile pe care le putem obtine in urma impartirii sunt numere de la 0 pana la 9. Restul poate fi 0 (daca suma este exact divizibila), sau de la 1 la 9 (daca suma nu este exact divizibila).
Pentru a descoperi resturile pe care le vom obtine dupa impartirea prin 10 a sumei cinci numere naturale consecutive, folositi formula A + B + C + D + E, in care A, B, C, D si E sunt numerele naturale consecutive. De exemplu, daca A este 3, B este 4 si C, D si E sunt 5, 6 si 7, atunci:
3 + 4 + 5 + 6 + 7 = 25
Impartirea sumei de 25 prin 10 ar da restul de 5. De asemenea, daca A este 7, B este 8 si C, D si E sunt 9, 10 si 11, atunci:
7 + 8 + 9 + 10 + 11 = 45
Impartirea sumei de 45 prin 10 ar da restul 5. Deci, impartirea prin 10 a sumei cinci numere naturale consecutive poate da restul 0, 1, 2, 3, 4 sau 5, in functie de numerele folosite.