Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Anestezia generala este cel mai sigur si renumit tratament administrat pacientilor pentru a-i ajuta sa suporte procedurile chirurgicale invazive sau dure ale corpului sau ale organelor lor. Cu toate acestea, anestezia generala poate prezenta unele riscuri grave, de aceea trebuie administrata de catre medicii specializati pentru a asigura siguranta pacientului.
Cel mai comun si mai important risc implicat in anestezia generala este cel al reactiilor alergice. O reactie alergica severa la anestezie poate fi fatala si se poate manifesta ca o soc anafilactic. Acesta poate provoca cresterea frecventei cardiace, scaderea tensiunii arteriale, inrosirea pielii, o respiratie scurta si oprirea respiratiei.
In plus, anestezia poate avea efecte secundare si dupa procedura. De obicei, acestea includ: somnolenta, cefalee, greturi si varsaturi, ameteli, stare de greata, Constipatie, senzatie de disconfort si chiar halucinatii. Aceste simptome sunt adesea temporare, dar pot fi persistente sau poate fi necesara ingrijire de specialitate pentru tratamentul lor.
Alte riscuri cauzate de anestezia generala sunt dificultati respiratorii postoperatorii. Acest lucru inseamna ca pacientul poate sa aiba probleme in a respira sau sa retina oxigenul in sange, conducand la durere sau la disconfort. In cazuri severe, acest lucru poate provoca pneumonie si chiar insuficienta respiratorie. Instalatii echipate, monitorizarea medicului si tratamentul adecvat sunt, de obicei, suficiente pentru a preveni aceste complicatii si pentru a asigura siguranta pacientului.
Spre deosebire de majoritatea medicamentelor, anestezia generala este extrem de puternica si implicit poarta unele riscuri si complicatii. Cu toate acestea, medicii anesteziologi si chirurgi specializati fac eforturi sustinute pentru a asigura cea mai mare siguranta pacientului si pentru a se asigura ca anestezia generala este administrata cu cel mai bun tratament si previziune.