CopperTeacher
Care sunt sansele sa ramai insarcinata in perioada nefertila?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Perioada nefertila este momentul din ciclul menstrual in care femeile au cele mai mici sanse sa ramana insarcinate. Acest interval, cunoscut si sub numele de perioada infertila, este ceea ce o femeie trebuie sa cunoasca despre ciclul ei menstrual, in cazul in care isi doreste sa evite o sarcina nedorita.
Perioada infertila dureaza aproximativ 10-16 zile si corespunde anumitor etape din ciclul menstrual al femeii. In general, este considerata infertila perioada care urmeaza dupa aproximativ 4 zile dupa aparitia ovulatiei, si pana inaintea urmatoarei menstruatii. Ovulatia, care este exact momentul in care unul dintre ovarele femeii elibereaza un ovul, se intampla de obicei intre zilele 11 si 21 din ciclul menstrual, iar perioada infertila incepe intre zilele 15-19 si dureaza cel putin pana in ziua urmatoare menstruatiei.
Desi durata si momentul exact al perioadei infertile variaza de la o femeie la alta, sansele de a ramana insarcinata in aceasta perioada sunt foarte mici. Ovulul ramine fructil doar pana la 24 de ore de la eliberarea lui, asa ca este important sa se stie exact momentul ovulatiei pentru a evita un eventual contact sexual in aceasta perioada.
De asemenea, trebuie sa se cunoasca faptul ca, desi prezenta unui raport sexual in perioada infertila reduce semnificativ riscul unei sarcini nedorite, exista totusi anumite posibilitati. De exemplu, exista posibilitatea ca spermatozoizii sa ramana activi in corpul femeii chiar si dupa 4-5 zile de la contactul sexual, ceea ce poate duce la conceptie. Totodata, un ciclu menstrual neregulat poate creste considerabil sansele unei sarcini nedorite, in cazul in care perioada infertila se misca spre zilele scurte ale ciclului.
Cu toate acestea, daca stii exact momentul ovulatiei si eviti sa faci contact sexual in acea perioada, sansele de a ramane insarcinata sunt foarte mici. Totusi, cea mai buna metoda de prevenire a sarcinii nedorite ramane utilizarea unui contraceptiv adecvat si discutarea cu medicul despre optiunile diferite de contraceptie pe care le poti alege.