Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Ciroza hepatica este o boala cronica a ficatului ce se poate declansa in urma consumului cronic de bauturi alcoolice, a facultatii hepatice insuficiente sau a infectiilor virale. Aceasta afectiune presupune alaturi de stadiul de disfunctie hepatica, prezenta unor modificari structurale in ficat.
Semnele ce pot aparea in ciroza hepatica includ:
• Anorexie si pierdere in greutate: persoanele care au boala hepatica pot fi preocupate de pierderea poftei de mancare si de scaderea in greutate.
• Aparitia icterului: Acesta indica faptul ca bilirubina din sange creste. Nivelul scazut de bilirubina in sange ofera in mod normal un consistent galbui al pielii si al membranei mucoase.
• Oboseala cronica: Persoanele care au ciroza hepatica sunt adesea extrem de obosite si se simt epuizate, chiar dupa o cantitate mica de efort.
• Ameteala: Aceasta este cauzata de o deficitare in sange a oxigenului.
• Aspect cenusiu al pielii: Aceasta culoare a pielii poate fi un semn ca bila nu poate fi eliberata in tractul digestiv in mod adecvat.
• Sangerari si burisare ale esofagului si stomacului: Muschii esofagului si stomacului se relaxeaza si se dilata, ceea ce poate provoca sangerari nazale si eruptii ale gurii si esofagului.
• Dureri ficat: Durerea in ficat poate sau nu poate fi prezenta in functie de severitatea cirozei.
• Ingrosarea zonei abdominala si ascita: Acesta poate apare atunci cand lichidul se acumuleaza in cavitatea abdominala si provoaca umflarea abdomenului.
• Stop urinar si prezenta sangelui in urina: acest semn poate indica prezenta sau disfunctia renala.
• Anomaliile de persistenta ale puseelor hepatice: in prezenta cirozei, ficatul trebuie sa participe activ la sinteza serului albuminoseric si, de aceea, pierderea alimentelor portii poate indica prezenta acestei boli.