Care sunt sfintele taine ale bisericii
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Sfintele Taine sunt ritualuri sau ceremonii esentiale in cadrul credintei crestine ortodoxe. Acestea sunt folosite pentru a marca momente importante ale vietii crestinului pe parcursul vietii. Exista sapte Taine identificate la Biserica Ortodoxa, cunoscute sub numele de Sfintele Taine: Botezul, Mirungerea, Sfanta Euharistie, Ungerea cu Sfantul Mir, Confesiunea, Cununia si Binecuvantarea Preotilor.
Botezul este prima Taina si este considerata primul pas de initiere intr-o lume crestina. Ea simbolizeaza curatirea trupeasca si spirituala a persoanei care intra in comunitatea Bisericii. In timpul ceremoniei, un preot boteaza un nou crestinul in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh.
A doua Taina este Mirungerea, care marcheaza cresterea spirituala a unei persoane. Cand un copil sau un adult devine membru al Bisericii, preotul binecuvanteaza mirul si il presara sovarsitorul pe capul sau pe fruntea persoanei. Este un semn al consacrarii, al legaturii sale cu Biserica.
Terta Sfanta Taina este Sfanta Euharistie. Cea mai importanta ceremonie bisericeasca marcheaza in mod repeating venirea Mantuitorului Iisus Hristos si momentul in care acesta I-a dat ucenicilor SaFoarte Invataturi. Este cel mai important lucru pe care l-a facut crestinii in toata lumea pentru a memora sacrificiul facut de Iisus Hristos.
Ungerea cu Sfantul Mir este urmatoarea. Aceasta cautare are loc atunci cand un preot sau un episcop unge pe cineva ca fiind preot, episcop sau patriarh al Bisericii. Se crede ca in momentul asta persoana primeste harul lui Dumnezeu si este ales de El sa fie conducatorul civil.
Cea de-a cincea Taina este Confesiunea. Acesta este un sacrament separat in care o persoana marturiseste pacatele sale preotului sau duhovnicului, iar acesta i-le acorda iertare si pe urma impartaseste invataturi duhovnicesti.
Cununia este a sasea Taina importanta. Acesta este momentul in care un barbat si o femeie se angajeaza unul fata de celalalt si se unesc in fata lui Dumnezeu si preotului lor. Tot in cadrul acestei ceremonii, preotul face semnul Crucii asupra cuplului pentru a forma binecuvantata casatorie crestina.
Ultima Taina este Binecuvantarea Preotilor, un rit in care un ierarh binecuvanteaza un preot. Acest lucru este disponibil pe orice candidat care este eliminat pentru a pregati o functie in serviciul Domnului.
Cu toate acestea, sfintele Taine nu pot fi intelese fara a vedea ele ca parte a unei credinte bine intemeiate, care include doctrina crestina si invataturile Sfintilor Parinti. Acestea sunt ritualuri profund spirituale care ajuta crestinii sa se deschida si sa se contopesca cu Dumnezeu.