Care sunt simptomele bronsitei?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Bronsita este un tip de afectiune pulmonara inflamatorie, caracterizata prin infiltratia bronhiilor si a cailor respiratorii cu un numar mare de celule inflamatorii si mucus. Persoanele care sufera de aceasta boala de obicei manifesta simptome precum tuse constanta, respiratie scurta, dureri toracice, inflamarea mucoasei si uneori cianoza (piele si membrane mucoase sau albastru).
Simptomele comune ale bronsitei sunt:
• tuse seaca si productiva – tusea poate fi unul dintre simptomele cele mai obisnuite ale bronsitei; de obicei, acest simptom se amelioreaza inainte de a reveni;
• respiratie scurta sau senzatia de sufocare – aceasta senzatie poate aparea pe masura ce bronsita si inflamarea cresc;
• senzatia de disconfort toracic si de strangere – aceasta poate fi unul dintre simptomele cele mai invaluite ale bronsitei;
• cianoza – vasele de sange dilatate pe pielea fatei sau buzelor devin albastre sau violet inchis;
• mucozitate – secreta mucoasa poate fi alba sau galben-maroniu, ingrosata si purulenta;
• dureri de cap si oboseala generala – aceste simptome pot fi cauzate de infectia cronica;
• pierderea apetitului sau indigestie – aceste simptome pot fi rezultatul unei infectii;
• temperatura mai mare decat de obicei – persoana poate prezenta febra, care poate indica o infectie.
Daca o persoana prezinta simptomele enumerate mai sus, trebuie sa ia in considerare o vizita la medic cat mai curand posibil. In cazul persoanelor care au obiceiuri de viata nesanatoase, cum ar fi fumatul, medicul poate recomanda modificarea stilului de viata pentru a preveni exacerbarile bronsitei. Se recomanda, de asemenea, tratamentul cu medicamente si, in cazurile severe, poate fi necesara o interventie chirurgicala.