Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Cancerul de piele este una dintre cele mai frecvente tipuri de cancer si poate fi periculos daca nu este tratat la timp. Pentru a va asigura ca sunteti in siguranta, este vital sa stiti simptomele inainte de a le permite sa va afecteze sanatatea. Simptomele cancerului de piele pot include schimbari ale pielii, eczeme, cruste sau murdarii pe piele, leziuni nedureroase care apar si dispare, alunite noi sau intunecate, pete albe, rosii si mov, umflaturi care nu se vindeca sau orice leziune suspecta care dureaza in mod constant. De asemenea, se poate dezvolta o crusta dureroasa sau o crusta groasa la locul unei leziuni anterioare.
Cel mai bine este sa vedeti un medic daca observati oricare dintre aceste simptome, in special daca raman neschimbate sau se inrautatesc in timp. Medicul dumneavoastra afectuaza un examen fizic si poate oferi tratamentul adecvat. Abia dupa diagnosticare poate fi luata o decizie privind tratamentul si poate fi recomandat orice, de la medicamente la interventii chirurgicale.
Este important sa se acorde o atentie speciala precautiilor impotriva cancerului de piele sau a leziunilor suspecte, care includ evitarea expunerii excesive la soare sau utilizarea de protectie solara, examinarea regulata a pielii pentru detectarea precoce a scortisoarelor, intarirea autoexaminarii pielii si vizita regulata la medicul dumneavoastra specialist. Acestea pot afecta sansele de a dobandi cancer de piele si sa se ajute sa se vindece mai repede.