Care sunt simptomele colecistului?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
inflamat
Colecistul inflamat, numit si colecistita, este o inflamatie a vezicii biliare, care produc si stocheaza bila. Cei mai multi oameni care sufera de aceasta afectiune prezinta simptome precum dureri abdominale severe, greata, voma si febra.
Unul dintre cele mai frecvente simptome ale colecistului inflamat este durerea abdominala severa. Aceasta poate fi descrisa ca o ardere, durere sau disconfort in zona dreapta inferioara a abdomenului. Durerea poate fi mai intensa sau mai putin intensa, iar uneori poate sa vina si sa dispara fara motiv aparent. De obicei, durerea poate sa apara in intervalul de la cateva ore la cateva zile.
De asemenea, boala poate cauza greata si voma. Aceste simptome sunt cauzate de acumularea bilei in vezica biliara inflamata, ceea ce face ca aceste simptome sa se agraveze odata cu adaugarea alimentelor in stomac.
O alta manifestare a colecistului inflamat este febra. Temperatura corpului poate creste usor, de obicei la 37–38 de grade Celsius. Daca temperatura creste deasupra acelor valori, ar trebui sa se caute o ingrijire medicala imediata.
De asemenea, pot sa apara simptome mai putin obisnuite, precum scaune galbene, urina intunecata, jauna si urina decolorata.
In cele din urma, persoanele care sufera de colecistita pot experimenta pierderea poftei de mancare, oboseala, flatulenta, balonare, diaree si senzatia de plenitudine.
Daca prezentati oricare dintre simptomele de mai sus, va recomandam sa va adresati medicului curant pentru evaluare si tratament.