Care sunt simptomele ulcerului?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Ulcerul este o afectiune ce consta in aparitia unor "rani" pe mucoasa cavitatii bucale sau pe mucoasa tubului digestiv. Acestea sunt de obicei superficiale si se guverseaza repede. In schimb, exista si cazuri mai complexe care necesita tratament si ameliorare.
Simptomele ulcerului pot fi usor filtrate daca tinem cont de localizarea lor. Astfel, in cazul unui ulcer la nivelul cavitatii bucale, persoana se poate confrunta cu durere inclusiv atunci cand mesteca, dilatarea gingiilor, generarea unei senzatii de arsura, mestecand sau gustand mancarurile cu un caracter acid, precum si aparitia unor eroziuni sau gouri.
In cazul ulcerelor localizate la nivelul tubului digestiv, simptomele sunt unele subtile si nu sunt foarte usor de detectat. Cele mai frecvente semne sunt sub forma unei senzatii de arsura sau disconfort localizat la nivelul stomacului. Uneori, se poate confrunta si cu greata dupa ingestia anumitor alimente, varsaturi sau sangerari digestive interne.
De asemenea, in prezenta ulcerului, persoanele vor avea scaun prea consistent si uneori prea des sau prea tare. In cazuri mai mult avansate, este posibil sa se simta o anume dificultate in a manca alimentele, urmeaza pierderea inexplicabila a pesosului sau prezenta sangerarii in scaun.
In cazul tuturor simptomelor prezentate, este recomandarea ca persoana sa consulte un medic pentru a stabili diagnosticul corect si sa se stabileasca un plan de tratament, pentru a evita complicatii ulterior. Acestea fiind spuse, cu o igiena corespunzatoare si o dieta echilibrata, veti putea preveni aparitia ulcerului.