Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Naratiunea reprezinta actul de a relata sau povesti ceva, fie ca poarta numele de proza sau poezie. Exista doua tipuri principale principale de naratiune: naratiunea lirica si naratiunea epica. Ambele tipuri prezinta povestile, dar pot fi usor diferentiate.
Naratiunea lirica se refera la sistemul poetic de exprimare, de obicei folosind un ritm si un stil metricei, de a povesti o poveste. Aceasta tehnica foloseste metode artistice si folclorice pentru a prezenta o tema sau o experienta sau idee intr-o forma poate mai atractiva. Acest tip de naratiune este adesea vazut in poezii, in care se pot regasi sentimente si sentimente, precum si propriile interpretari ale evenimentelor care urmeaza.
Naratiunea epica, pe de alta parte, se refera la sistemul prozodic de a prezenta o poveste intr-o forma mai lina si textuala. Aceasta tipologie nu se concentraza pe limba poetica, ci mai degraba pe prezentarea subiectului in cea mai aprofundata maniera. Naratiunea epica a primit o mare recunoastere in cartii religioase si in mitologiile antice. Acest tip de naratiune poate fi regasit si in literatura contemporana.
In concluzie, naratiunea vine in multe forme si stiluri diferite si a fost folosita de oameni de-a lungul istoriei in scopuri diferite. Fiecare tip de naratiune foloseste tehnici si mijloace diferite pentru a prezenta informatia. Cu toate acestea, ceea ce conteaza in cele din urma este capacitatea naratorului de a-si comunica mesajul cat mai clar si cat mai coerent.