Care sunt trimestrele unei sarcini?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Uneori se spune „Oh, baiete sau fata, te asteapta noua luni pline de bucurie”, dar cu trasnetul evolutiei tehnologice s-a creat si peftora aceasta de „o singura sarcina de noua luni”. Cu toate acestea, sarcina se imparte in trimestre si fiecare etapa prezinta caracteristici diferite ale dezvoltarii fetusului.
Trimestrul I: Primele trei luni
Primul trimestru cuprinde primele 12 saptamani si evenimentele cruciale ce se petrec in aceasta perioada includ formarea organelor esentiale precum inima si sistemul nervos. De obicei, in primul trimestru femeia insarcinata prezinta simptome ca greata, oboseala si senzatia crescuta de urinare.
Trimestru al doilea: Lunile 4-6
Cel de-al doilea trimestru aduce incetarea greatei si oboselii, iar dezvoltarea fetusului se afla in plina desfasurare. Majoritatea organelor sunt acum formate, iar bebelusul incepe sa se miste. Nu este surpiza faptul ca mama se simte mai energica.
Trimestul trei: Lunile 7 -9
Al treilea trimestru marcheaza ultima etapa a sarcinii. Acum unii bebelusi exerseaza tragerea respiratiei si au un somn mai profund. Ochii se deschid si cu ocazia acestui trimestru dezvolta si instinctele de lupta si fugi, care sunt esentiale pentru supravietuirea in afara uterului.
Inaintea zilei supriri, mama trebuie sa urmeze un program regulat de control ginecologic si sa ia masurile necesare pentru a se asigura ca sarcina progreseaza in mod normal.