Care sunt tulburarile emotionale?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Tulburarile emotionale sunt tulburari psihice ce implica o gama larga de tulburari ale dispozitiei sau starilor de spirit, emotiilor si interactiunii emotionale normale. Acestea se manifesta prin schimbari si fluctuatii ale starii emotionale, intensitatea si durata simptomelor depinzand de afectiunea suferita. Tulburarile emotionale sunt diagnosticate si tratate de medici specialisti, precum psihiatri, psihologi si medici generalisti.
Cele mai comune tulburari emotionale sunt depresia, anxietatea si schizofrenia. Depresia poate fi rezultatul unei traume, pierderii unei persoane dragi sau a separarii emotionale. Afectiunea se caracterizeaza prin depresie si lipsa energiei, motivatiei sau a interesului pentru lucruri noi. Simptomele sale includ oboseala, pierderea interesului pentru alte persoane si activitati, si tendinta de a auto-respinge.
Anxietatea este o tulburare caracterizata prin teama, ingrijorare intensa si anxietate. Afectiunea poate provoca insomnie, tulburari digestive, scaderea poftei de mancare, anxietate excesiva si neliniste. In cazurile rebele, anxietatea poate duce si la atacuri de panica.
Schizofrenia este o boala grava si complexa care provoaca tulburari psihotice, precum halucinatii si delir. Schizofrenia poate duce la schimbari de dispozitie, isterie, si idei cum ca ceilalti persoane sunt reale.
Tratamentul pentru tulburarile emotionale depinde de afectiunea suferita. In cazul unor afectiuni grava, medicii pot recomanda medicatie sau terapia prelungita. In cazul unor afectiuni usoare, terapia cognitiv-comportamentala sau experientiala poate fi eficienta in tratarea simptomelor.