Care sunt unitatile de masura pentru timp?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Timpul este o notiune fundamentala si o extraordinara resursa umana. Este o importanta dimensiune a existentei noastre, care ne permite sa masuram evenimentele in fluxul constanta pe care il numim viata. In tot universul se utilizeaza diferite unitati de masura pentru timp.
Secunda poate fi definita drept durata parcurgerii a 9.192.631.770 cicluri emiterea undelor de frecventa de catre atomul de cesiu-133. Momentan, secunda este cea mai importanta unitate de masura a timpului din sistemul SI si poate fi folosita pentru orice dimensiune si unitate de timp.
O ora este intervalul temporal dintre cele doua batai ale aceleiasi clopotnite si dureaza 60 de minute sau 3600 secunde.
Minutul este unitatea de masurare a timpului cea mai utilizata in cotidian. Reprezinta 60 de secunde si aceasta unitate de masurare ramane aproape neschimbata de cand lumea era tancita de ceasuri de mana.
Saptamana este unitatea cea mai utilizata in organizarea evenimentelor. Aceasta se bazeaza pe variabilele culturale, care pot diferi in functie de regiune. Unele culturi considera saptamana sa fi dintr-un interval de 7 zile incepand de la duminica, in timp ce altele o incep pe o alta zi.
Lunile se mai ales ca unitate de masura a anului calendaristic.
Un an se desfasoara intr-un ciclu de 365 de zile, cu 5 zile peste sau sub aceasta cifra pe 12 luni, ceea ce creeaza anii bisecti. Un an in relatia la traiectoria de orbite a Pamantului in jurul Soarelui aproximeaza 365 de zile, ceea ce creeaza datele calendarului.
Mileniul este cea mai mare unitate de masura pentru perioada in care ne referim la fapte si evenimente. Un mileniu se bazeaza pe intervalul de 1000 de ani.