Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Vaccinurile sunt foarte importante pentru cainii sanatosi. Vaccinurile pot ajuta la protejarea cainilor de numeroase boli care pot fi foarte periculoase si chiar letale. Inainte de a vaccina cainele tau, consulta-ti veterinarul pentru a determina care sunt cel mai bun program de vaccinare pentru cainele tau si ce vaccinuri recomanda.
Cele mai intalnite vaccinuri pentru caini sunt vaccinurile impotriva infectiei canine distemper (CDV), virusul hepatitei infectioase canine (CHV), infectia cu parvovirus (CPV) si o infectie a infectiei cu parainfluenza (CPI). Vaccinurile distemper si hepatita impart conjugatii, adica sunt combinate. Aceste doua boli sunt destul de dificil de controlat si se intalnesc frecvent la cei mai multi caini. Vaccinul pentru parainfluenza trebuie administrat cu aproximativ doua saptamani inaintea vaccinului pentru parvovirus. Vaccinarea impotriva parvovirusului trebuie administrata cu intre 30 si 45 de zile inainte de prima expunere (de exemplu, in prima vara in care cainele este expus la terenuri mai vechi).
Majoritatea cainilor au, de asemenea, nevoie de vaccinul anti-rabis. Vaccinul anti-rabis (VPv) se injecteaza initial, apoi se efectueaza vaccinarea de rapel. Pentru cainii care locuiesc in zone cu riscul rabiei sau pentru cei care calatoresc in zone cu risc crescut, este important sa faceti o vaccinare cu doua seruri si sa urmariti programul de vaccinare al vetinarului.
In plus fata de vaccinurile obligatorii, se pot efectua si alte vaccinuri optionale pentru a proteja cainele. De exemplu, vaccinul anti-leptospiroza (L) este unul dintre aceste vaccinuri. Vaccinul anti-Leptospiroza se foloseste in special in zone cu clima mai calda si umeda. Acest vaccin ajuta cainele sa evite infectia cauzata de acesti bacterii, care poate duce la grava boala renal. Vaccinulanti-bordetella (BB) poate ajuta cainele sa evite tusea si infectiile bacteriene ale tractului respirator, care sunt cauzate de infectia cu Bordetella bronchiseptica.
De asemenea, cainii care sant socotiti ca fiind cu risc ridicat pentru boli virotice sau care locuiesc in zone cu potential infectios ridicat pot beneficia de alte vaccinuri suplimentare, cum ar fi vaccinul anti-Brunhosella (BC), vaccinul anti-adenovirus (CAV) si vaccinul anti-Leucemovirus (CLV).
Toate vaccinurile sunt recomandate doar dupa ce cainele a fost evaluat medical, iar riscul de infectie a fost discutat intre tine si veterinar. Odata ce programul de vaccinare a fost stabilit, este important sa il urmati pentru a va asigura ca cainele tau este la fel de sanatos pe cat poate fi.