Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Vitaminele injectabile sunt injectii intravenoase destinate sa aduca un nivel ridicat de vitamine in sangele unui pacient. Acestea pot fi folosite pentru a trata anumite boli si ajuta la completarea unei diete care nu ofera suficiente vitamine. Injectiile pot fi administrate prin diferite metode, cum ar fi perfuzia intravenoasa sau in serul de electroliti.
Injectiile de vitamine sunt cele mai frecvent recomandate pentru deficiente in vitaminele A, D, E si K, precum si B6 si B12. Diferite forme de vitamine pot fi administrate prin intermediul injectiilor. De exemplu, tetravalinele sunt cele mai populare injectii de vitamine utilizate pentru deficientele de vitamine B si sunt disponibile intr-o solutie sterila si fara preservative. Acestea sunt foametea rezultata datorita insuficientei de nutrienti. Alte forme de vitamine injectabile includ acidul folic, metil folat si fierul.
Consultarea unui medic este intotdeauna cea mai indicata solutie inainte de a incepe orice fel de tratament cu vitamine injectabile. Acestia se vor asigura ca sunt folosite dozele potrivite si pot realiza teste pentru a detecta deficientele in vitamine. Este important sa se respecte dozele recomandate pentru a reduce riscurile unor efecte secundare nedorite.
Injectiile de vitamine sunt, de obicei, recomandate persoanelor care prezinta anumite boli care influenteaza absorbtia de nutrienti sau ce au ca rezultat malnutritia. Acest lucru este adesea intalnit in randul persoanelor cu afectiuni gastrointestinal-cronice, precum si in randul persoanelor imunodeprimate sau in tratament cu medicamente care pot influenta metabolismul vitaminelor.
Vitaminele injectabile sunt, de obicei, utilizate pe termen scurt pentru a trata deficientele de vitamine, intrucat doza poate fi controlata si absorbtia vitaminelor poate fi monitorizata usor. Orice crestere anormala a dozei poate duce la efecte secundare neplacute, precum diareea, greata si varsaturi. Intreruperea tratamentului trebuie sa se faca treptat, pentru a se evita scaderea brusca a nivelului de vitamine din sange.