Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
menstrual
Zilele fertile sunt acele zile din luna in care femeia are cea mai mare sansa de a ramane insarcinata. Acestea sunt determinate de ciclul menstrual. Ciclul menstrual dureaza, in general, 28-32 de zile si se imparte in doua parti distincte: perioada fertila si perioada nefertila. Perioada fertila incepe in prima zi a ciclului, cand eliminarea sangelui menstrual inceteaza, si se termina cu ovulatia. Ovulatia are loc aproximativ 14 zile dupa prima zi a ciclului si poate persista 2-3 zile, iar in acest interval femeia prezinta cea mai mare sansa de a ramane insarcinata.
De asemenea, trebuie sa luati in considerare faptul ca spermatozoizii pot supravietui pana la 5 zile in cadrul tractului genital si, prin urmare, pot fecunda oul prezent in perioada ovulatiei. De aceea, cele mai fertile zile ale ciclului menstrual sunt cele dinainte si din timpul ovulatiei. In acelasi timp, zilele cu cea mai mare sansa de a ramane insarcinata sunt cele din a 12-a pana la a 16-a zi a ciclului, numite si perioada fertila. Deci, pentru a avea cea mai mare sansa de a ramane insarcinata, trebuie sa apelati la practicile contraceptive in aceasta perioada.
Cu toate acestea, gama de zile fertile poate varia in functie de ciclul menstrual al fiecarei femei. Unele femei prezinta un ciclu menstrual neregulat si nu au un interval exact de 14 zile intre menstruatii. In acest caz, cele mai bune instrumente pentru a detecta ovulatia sunt monitorizarea abdominala a temperaturii, testele ovulatorii si ultrasunetele. Aceste instrumente pot ajuta la identificarea primei zile a ciclului, a perioadei fertile si a ovulatiei, oferind atat femeilor, cat si partenerilor lor, informatii vitale despre perioada de cel mai mare risc de a ramane insarcinata.