CopperBegginer
Cataracta este o boală în care cristalinul?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
, care este materialul optical din interiorul ochiului, devine opac.
Cataracta este una dintre cele mai frecvente boli oculare din lume, afectand aproximativ 20 milioane de oameni in Statele Unite. Aceasta conditie se poate dezvolta la orice varsta si poate provoca deficiente in vedere, atat temporara, cat si permanenta, in functie de severitatea ei. Cataracta se poate accelera odata cu inaintarea in varsta deoarece se prabuseste structura cristalinului, ceea ce reduce transparenta acestuia si provoaca incetosarea prevenind trecerea luminii prin cristalin. Aceasta incetosare a cristalinului da senzatia de vedere incetosata, dezvoltandu-se lent si in mod progresiv.
Simptomele cataractei includ: vedere incetosata, nevoia de a folosi mai multa lumina la citire, vedere dubla, vedere incurcata, vedere incetosata la distanta si aparitia halourilor sau a petelor in jurul surselor de lumina. O persoana diagnosticiana cu cataracta poate sa nu manifeste simptome in prima etapa, de aceea ar trebui sa vizitati medicul oftalmolog in mod regulat pentru un examen de rutina.
Exista tratamente disponibile pentru cataracta si, daca este diagnosticata precoce, medicii oftalmologi pot recomanda medicamente sau ingrijire speciala pentru a imbunatati acuitatea vizuala si a preveni deteriorarea vederii in continuare. Cu toate acestea, cea mai eficienta metoda de tratare a cataractei este prin chirurgia oftalmologica, care implica indepartarea cristalinului opac si inlocuirea acestuia cu un cristalin artificial. Aceasta procedura poate ajuta la imbunatatirea vederii, ceea ce poate reduce sau elimina nevoia de a purta ochelari de vedere.
Prevenirea cataractei poate fi realizata prin evitarea oboselii ochilor, controlul diabetului, folosirea ochelarilor de soare protejandu-va impotriva expunerii prelungite la raze UV, renuntarea la fumat si evitarea medicamentelor, cum ar fi steroizii, care pot contribui la aparitia cataractelor. Este, de asemenea, important sa mancati alimente sanatoase, bogate in vitamine si antioxidanti, cum ar fi fructele si legumele, pentru a ajuta corpul sa se lupte impotriva daunei provocate ochilor.
Cu o abordare adecvata si timpurie a ingrijirii oculare, cataracta poate fi tratata si conditia de vedere poate fi imbunatatita semnificativ. Cu toate acestea, daca aveti simptome de cataracta, este important sa consultati medicul oftalmolog pentru analize si tratament.