Cauzele care determină poluarea mediului ambiant de către autovehicule sunt?
Share
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Poluarea mediului ambiental cauzata de autovehicule este o amenintare tot mai mare la adresa sanatatii oamenilor si a mediului inconjurator. Autovehiculele contribuie la poluarea atmosferica cu emisii de gaze cu efect de sera, nitrati si alte particule si gaze nocive. Aceste emisii pot declansa boli severe precum astmul, afectiuni pulmonare, cancer si modificari ale stilului de viata pentru milioane de oameni din intreaga lume.
Printre cauzele principale care produc poluare in mediul ambient sunt vehiculele cu motoare pe combustibili fosili. Autovehiculele pe benzina si diesel emit substante chimice si gaze nocive precum dioxidul de carbon (CO2), oxizii de azot (NOx), compusii organici volatili (COV) si monoxidul de carbon (CO). Toate aceste gaze sunt daunatoare pentru mediul ambiant, declansand reusile majoritatii formelor de viata existente.
De asemenea, vehiculele uzate rezulta in emisii ridicate de materiale particulare care, odata inhalate, contribuie la distrugerea calitatii aerului. Combustibilii nesolizi de pe sosele pot, de asemenea, influenta calitatea aerului si mediului ambiant din zona lor, poluandu-l si provocand daune asupra vietuitoarelor locale.
In plus, circulatia vehiculelor pe sosele, mai ales a celor care circula cu viteza mare, provoaca o cantitate mare de zgomote, denumite "zgomot de trafic", care poate polua mediul fonic si poate afecta sanatatea oamenilor prin stres si alte stari emotionale negative.
In concluzie, trebuie luate masuri eficiente pentru a reduce efectele aduse mediului ambient din cauza autovehiculelor. Masurile pot include reglementari privind standardele de calitate ale carburantilor, utilizarea altor combustibili curati, introducerea de scheme de utilizare a echipamentelor de emisii curate si implementarea de sisteme de management al traficului.