Ce este psoriazisul care sunt cauzele psoriazis?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
ului
Psoriazisul este o afectiune cutanata cronica, cu o lunga durata de viata, caracterizata prin crestere accelerata a celulelor pielii si producerea de pete creponate ingrosate, de culoare rosu-violacee, inlocuind stratul de piele normal. Desi exista mai multe tipuri de psoriazis, cea mai comuna este cea cronica, care se caracterizeaza prin simptome persistente. Cauzele psoriazisului nu sunt inca cunoscute cu exactitate, dar multi specialisti considera ca aceasta afectiune este un amestec intre factori genetici si factori de mediu.
Printre factorii genetici care pot contribui la dezvoltarea psoriazisului se numara anumite modificari ale genei IL36RN. Acesti factori genetici pot range de la mutatii, polimorfisme si niveluri anormale ale proteinei HLA-Cw6 – un marker al susceptibilitatii.
Factorii de mediu sunt un numar semnificativ de evenimente si conditii care pot contribui la dezvoltarea psoriazisului, inclusiv infectii, traume cutanate, stres emoțional, schimbari in dieta si stilul de alimentatie, radiatii ultraviolete, substante chimice si medicamente. Printre medicamentele care pot contribui la dezvoltarea psoriazisului se numara beta-blocantele, litiul, medicamentele anticolesterol, antidepresivele, inhibitorii de angiotensina si analogii de nucleotid.
In ceea ce priveste stilul si dieta alimentara, persoanele care consuma un numar mare de produse lactate si carne netratata termic pot fi la un risc crescut de a face psoriazis. Consumul unor cantitati mari de grasimi trans si produse de panificatie poate creste, de asemenea, riscul de a dezvolta aceasta afectiune cutanata.
Psoriazisul poate fi o conditie emotionala greu de suportat dar, cu tratament adecvat, bolile si simptomele pot fi controlate. Tratamentele recomandate includ aplicarea directa pe piele a cremei hormonale, fototerapia, medicamente sistemice si medicina traditionala chineza si ayurvedica.