CopperTeacher
Cine a pictat „Crearea lui Adam” pe tavanul Capelei Sixtine?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
„Crearea lui Adam”, una dintre cele mai faimoase fresce din toate timpurile, este probabil cea mai recunoscuta realizare artistica a marilor italieni. Fresca se afla pe tavanul Capelei Sixtine si a fost pictata de celebrul artist italian, Michelangelo Buonarroti, pentru Papalitatea de la acea vreme.
Michelangelo, care a fost considerat unul dintre cei mai mari creatori ai artei italiene, a fost angajat de Papa Iuliu II sa execute o pictura pe tavanul Capelei Sixtine in anul 1508. Artistul a luat desenele pe care Papa Iuliu le facuse cu mai multe scene biblice si incerca sa alcatuiasca aceste scene intr-o fresca unitara pentru tavanul Sixtinei.
„Crearea lui Adam" impresioneaza prin tehnica sa avansata si sfidarea supremata a gravitatiei. Ochii lui Adam si al lui Dumnezeu se ating intr-o viziune intima, in care Dumnezeu ii inspira suflet Omului. Imagina lui Michelangelo este in mod simbolic o reprezentare a spiritualitatii crestinismului, afisand Intelectul Divine si natura umana, o unitate spirituala unica si profunda.
Michelangelo a reusit sa creeze un tablou memorabil si legendar in care pictura, sculptura si literatura s-au reunit pentru a pune in scena creatia omului si lasata sa ramana in constiinta poporului italian pentru veacuri intregi.