Codul fiscal
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Codul fiscal este un document legal, alcatuit de Guvern, ce cuprinde reglementari privind impozitele si contributiile ce trebuiesc platite in asa-numitele venituri obtinute de catre persoane fizice sau juridice, precum si regulile ce impun obligatii acestora.
In Romania, Codul fiscal a fost adoptat in 1957 si dupa ce a suferit numeroase modificari si completari, in prezent are 1341 de reglementari. Structureza impozitele si taxele directe si indirecte, inclusiv incasari pe baza de contract si obligatii partilor.
Inregsitrarea impozitelor datorate este bazata pe principii contabile si notiuni, ce se regasesc in Codul fiscal. Acesta contine informatii despre responsabilitatile fiscale ale persoanelor fizice si juridice, precum si incadrarea acestora ajutorul unor forme de identificator fiscal.
Codul fiscal prevede de asemenea cotizatii, informatii despre retinerea la sursa, imprastierea veniturilor acordate, drepturi si taxe indirecte legate de tranzactii economice.
Codul fiscal stabileste nivelul ratelor de impozitare, precum si alte dispozitii pe care trebuie sa le respecte contribuabili, datele scadentelor fiscale si termenii de revizuire fiscala.
Codul reface in mod regulat camerele de taxare si previne abuzurile fiscale facute de catre contribuabili. El reglementeaza impozite si vizeaza rambursarea veniturilor ce apar in urma prevenirii abuzurilor fiscale.
In concluzie, Codul fiscal are un rol important in promovarea corectitudinii la nivel fiscal si a confirmarii drepturilor persoanelor fizice si juridice. El asigura respectarea vederilor si obligatiilor fiscale, prin anticiparea si prevenirea unor incidente fiscale neplacute.