Conform cu originalul
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Conform cu originalul este un principiu de bază, folosit de către multe instituții și organizații, atunci când vorbim despre reproducerea unui document sau a unei reproduceri a unei proprietăți intelectuale. Prin urmare, principiul conform cu originalul implică faptul că o persoană nu poate reproduce un original sau o proprietate intelectuală fără consimțământul persoanei în dreptul autorului/creatorului de a folosi sau reproduce materialul.
De obicei, principiul conform cu originalul este utilizat în scopuri legale, pentru a proteja creatorii sau autorii materiei originale. Așa cum se spune, "Ideile sunt proprietatea fiecăruia". Deci, este dreptul creatorului de a decide cine poate reproduce materialul sau ideile sale. Aceasta protecție pe care o oferă Principiul Conform cu Originalul nu se aplică doar artiștilor și autorilor, ci și oricui poate fi considerat proprietar al unui material original.
În cazul copiilor, prin principiul conform cu originalul, se poate interzice chiar și copierea de materiale didactice, cum ar fi cărți și lecții ale unor profesori – deși, de cele mai multe ori, copiile sunt inofensive și nu încalcă legea. Acest principiu se aplică, de obicei, și produselor software care sunt înregistrate pentru furnizori individuali; în acest caz, legea acordă producătorilor de software dreptul de a face un număr limitat de copii ale programului lor fiscalizat și de a controla efectiv reproducerea ulterioară.
De asemenea, prin principiul conform cu originalul, pot fi restricționate practicile de reproducere a filmelor sau muzicii, produse de către companiile de producție audio-vizuală. Utilizatorilor li se permite să asculte aceste produse și să le copieze într-o cantitate limitată și cu scopul de a-i transmite prietenilor sau de a-i folosi în scopuri nonprofit – cu toate acestea, unul dintre cele mai importante principii ale acestui principiu este că orice reproducere ulterioară este ilegală și poate fi penalizată cu legea.
Pentru a rezuma, principiul conform cu originalul ne arată faptul că orice reproducere a unui material original, fără acordul cuiva în dreptul autorului creației, poate fi considerată ilegală. Acest principiu de bază are rolul de a proteja interesele persoanei în dreptul autorului/creatorului unei proprietăți intelectuale și oferă acestui individ dreptul de a decide cine poate reproduce aceste materiale.