Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Tabelul periodic al elementelor chimice se refera la clasificarea si organizarea elementelor chimice in functie de proprietatile lor fizice si chimice. In prezent, tabelul periodic al elementelor include 114 elemente chimice obisnuite, a caror masa atomica variaza intre 1,00794 si 294,25 g/moal, in plus fata de o multime de elemente istorice, adesea cunoscute sub numele de elemente scurte traite. Acestea sunt, in intelesul cel mai general, elemente care sunt instabile si nu se gasesc in mod natural in natura.
Elementele sunt impartite in opt grupe principale, cunoscute si sub numele de grupe periodice sau perioade, si patru subgrupe sau randuri transversale. Fiecare coloana a tabelului periodic reprezinta o grupa. Acestea sunt, in ordine, grupa 1A, grupa 2A, grupa 3B, grupa 4B, grupa 5B, grupa 6B, grupa 7A si grupa 8A. Fiecare grupa are anumite caracteristici si proprietati similare. Grupa 1A, de exemplu, este formata din elementele alcaline, iar grupa 7A contine elementele halogen.
In prezent, tabelul periodic al elementelor chimice include 114 elemente chimice obisnuite, impartite in opt grupe si patru subgrupe. Exista si numeroase elemente istorice si scurte traite, insa acestea nu se gasesc in mod natural in mediu. In acest caz, numarul total de elemente poate ajunge la 118, ceea ce face ca tabelul periodic sa contina 114 elemente chimice obisnuite si 4 elemente istorice sau scurte traite.