Câte oase are corpul uman?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Corpul uman este remarcabil prin designul si constructia sa, iar o componenta importanta a compozitiei sale este structura osoasa. Fiecare persoana are aproximativ 206 oase. Aceste oase variaza in forme si marimi, de la cele mici de la degetele picioarelor si mainilor la cele mai mari din corp, cum ar fi cele de la sold.
Corpul uman contine oase extinse si incheiate, precum si oase comune si unice. Cele mai comune oase includ: clavicula, coastele, craniul, fesele, femurul, humerusul, soldul si tibie. Oasele articulare se conecteaza intre ele pentru a forma articulatii care permit miscare.
Barbatul si femeia au aproape aceleasi oase, insa unele oase, cum ar fi cei din bazin, pot varia usor in ceea ce priveste dimensiunea si forma. Un bebelus nou-nascut are mult mai multe oase decat un adult deoarece unele se unesc cand persoana isi atinge maturitatea. Aceste oase se numesc oase faringiene.
Oasele sunt esentiale pentru functionarea corpului si au o structura interna complexa. Provad o sprijina pentru organele interne, protejeaza acestea si permit miscarea. Ele sunt mentinute puternice si sanatoase prin alimentatie si exercitii bune. Fara o schema adecvata de ingrijire, oasele persoanei pot deveni fragilizate si in cazurile extreme, se pot fractura.
Pentru a pastra oasele puternice si sanatoase, este recomandat sa se urmeze un program strict de exercitii si includeti alimente bogate in calciu. Este de asemenea important sa se limiteze sau sa se evite fumatul, consumul de alcool si expunerea la radiatii.