Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Inima omului are patru valve, fiecare cu rolul sau in procesul circulatiei. Prima este semilunara aortica, care se deschide pentru a permite sangelui sa primeasca oxigen din plamani in fluxul catre restul corpului. A doua este semilunara pulmonara, care se deschide pentru a permite sangelui sa se intoarca din organe inapoi la plamani. A treia valva este mitrala, care se deschide pentru a permite sangelui sa se intoarca din atriumul stang in ventriculul stang. Ultima valva este tricuspidala, care se deschide pentru a permite sangelui sa se intoarca din atriumul drept in ventriculul drept. Acestea sunt numite grandes valva sau valva de inima.
Valvele regleaza fluxul de sange printr-o abilitate de a se deschide intre momentul in care inima se contracta (sistola) si momentul in care se relaxeaza intre doua batai (diastola). Valvele permits sangelui sa curga intr-o singura directie, prevenind astfel un flux de intoarcere de sange sau recircularea sangelui deja oxigenat. In plus, au rolul de a preveni sangerarea din inima daca presiunea arteriala devine mai mare si a asigura o curgere lina a sangelui prin ventricul si atriu.