Cum a fost distrusă biblioteca din Alexandria?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Biblioteca din Alexandria a fost o structura impresionanta care a avut un rol urias in cultura si cunoasterea din intreaga lume antica. Dupa cum sugereaza si numele, a fost fondata pentru prima oara in Alexandria, Egipt, la inceputul secolului III i.Hr., de catre Alexanros, in semn de recunostinta fata de eponful sau, faraonul Ptolmeu.
Biblioteca a crescut rapid, fiind nu numai una dintre cele mai mari colectii de carti ale timpului, dar si un centru de informatii din lumea antica. A cuprins in jur de 700.000 de manuscrise, impresionand prin vastitatea cunoasterii sale. De asemenea, a servit ca prima imprimerie, iar profesorii si studentii au fost in masuri sa profite la maximum de cursurile oferite acolo.
Totusi, biblioteca a avut de subrezit de catre cei care au considerat-o pericol pentru regalitate. Perseverentii au muncit neincetat pentru a distruge biblioteca si nu au stat nicio clipa in fata oricaror amenintari. Un prim atac asupra colectiei a avut loc in secolul III, de catre armata lui Julius Caesar. Cu toate ca biblioteca a scapat de destramare completa atunci, ducerea de campanii militare in Alexandria a continuat sa macine parti din biblioteca in secolele urmatoare, reducand semnificativ diversitatea si vastitatea colectiei.
In definitiv, biblioteca din Alexandria a fost distrusa in secolul IV, cauza distrugerii fiind incendiul intense provocate de ordinele lui Theophilus, patriarhul Fatimizilor. Acest incendiu a topit metalul si a distrus imprimeria. Mai apoi, biblioteca a fost complet scoasa de pe harta de catre musulmani, care au preluat Alexandria si au distrus orice urma a bibliotecii.
Desi ramasitele bibliotecii sunt acum foarte rare, Alexandria si-a pastrat in suflet o mare parte din dimensiunea obiectivului sau de a stoca cunoasterea umana. Scopul aducerii de carti in Alexandria a sponsorizat introducerea unor modele de Gestiune Bibliotecara Academica, care sunt folosite in zilele noastre in bibliotecile din intreaga lume.