Declaratia 101 ong termen depunere
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Declaratia 101 este o declaratie prezenta in conformitate cu prevederile art.68 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.
Declaratia 101 este o obligatie legala ce trebuie indeplinita de catre toate persoanele fizice care detin venituri realizate in tarile off-shore si conturi bancare offshore in anul calendaristic dinaintea depunerii declaratiei. Pactul Fiscal (actualul Cod Fiscal) prevede ca persoanele cu venituri realizate in afara Romaniei sa declare veniturile detinute in strainatate prin formularul 101.
Declaratia se depune conform prevederilor legale inainte de data de 25 mai a anului urmator celui in care au fost realizate veniturile si se depune de catre titularul veniturilor la ANAF, Biroul de Inregistrare a Veniturilor din Strainatate.
Orice persoana fizica care detine venituri in strainatate, are obligatia depunerii Declaratiei 101 pana la data de 25 mai a anului urmator celui in care s-a realizat venitul. In cazul persoanelor fizice care detin venituri realizate in anul anterior si detin conturi bancare, depunerea acestei declaratii se va face lunar.
Declaratia 101 trebuie prezentata si depusa la Biroul de Inregistrare a Veniturilor din Strainatate, care poate fi gasit in cadrul firmei persoanei impozabile care detine venituri realizate in strainatate. Declaratia se depune in format tiparit pe suport de hartie sau electronic, si contine informatii privind veniturile, cum ar fi tipul veniturilor, originea acestora, valoarea totala si alte informatii relevante.
Dupa intocmirea si depunerea Declaratiei 101, biroul ANAF va trimite confirmarea primirii documentului persoanei fizice solicitante. Aceasta poate fi verificata la adresa respectiva sau online, in sectiunea „My Declaration”.
Mentionam ca aceasta declaratie nu aduce in manifestare obligatia platii unui impozit, ci este un instrument de control, mentionat in legea fiscala, care obliga contribuabilii sa declare veniturile realizate in strainatate.