Drepturile sotiei dupa divort
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Divortul poate fi traumant pentru ambele parti implicate, chiar daca se poate numi un act liber al lor si un pas important care trebuie facut. Pentru sotia care se desparte, drepturile ei sunt importante pentru ca ii asigura o anumita protectie dupa ce divortul este finalizat.
Drepturile sotiei in cazul unui divort consta in primul rand in aportul financiar, asa cum prevede legea. Aportul financiar consta in asigurarea cheltuielilor si a drepturilor cumparate in cadrul mariajului, dar si in asigurarea unor venituri suplimentare pentru a le conferi o stabilitate financiara.
De asemenea, legea prevede si drepturi referitoare la proprietate. In majoritatea cazurilor, ambele persoane implicate au dreptul de a detine proprietatile obtinute in timpul mariajului si sa obtina o cota echitabila.
In cazul unor familii cu copii sau cei care decid sa aiba copii dupa divort, legea prevede ca ambele parti sa faca un aport pentru educatia si intretinerea copiilor. Alcatuiti un program de intretinere a copiilor si impartiti sarcinile acelor responsabilitati intre cele doua parti.
Sotia poate, de asemenea, solicita drepturi asociate cu actele de identitate. Actele de identitate ale sotiei pot fi schimbate sau modificate, astfel incat sa reflecte noul statut marital.
De asemenea, legea garanteaza si securitatea sotiei dupa divort, atat in cadrul procesului de divort, cat si dupa ce acesta este finalizat. Aceasta protectie este acordata in special atunci cand o parte refuza sa exercise drepturile sale contractuale.
Toate drepturile sotiei in cazul unui divort sunt destul de complexe si trebuie discutate cu un avocat pentru a fi la curent. Cu toate acestea, aceste drepturi asigura, la final, protectie si stabilitate atat financiara, cat si emotionala.