Drpciv contract vanzare cumparare
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Contractul de vanzare-cumparare (denumit si act de vanzare-cumparare) reglementeaza conditiile unui contract intre doi parteneri contractanti, numiti vanzator si cumparator, prin care se transfer dreptul de proprietate asupra unui bun (produs sau serviciu) de la vanzator la cumparator. Contractul poate fi enuntat atat verbal cat si prin intermediul unui document scris, elaborat in temeiul Codului civil si in conformitate cu legea.
Un contract potrivit modelului Drpciv presupune mai multe elemente principale esentiale care trebuie discutate in prealabil, cum ar fi identitatea vanzatorului si a cumparatorului, obiectul vanzarii si pretul platit, dovada de plată, obligatii ale amandor parti, conditii de vânzare în cazul în care produsele sau serviciile vandute sunt prezente defecte, durata si termenii contractului, modul si conditiile de anulare a contractului, eventualele clauze de confidentialitate sau sanctiuni in caz de nerespectare a contractului.
Un contract de vanzare-cumparare potrivit modelului Drpciv poate fi privit ca un instrument legal prin care partile implicate in tranzactie se asigura reciproc ca inteleg bine termenii si conditiile si isi pastreaza drepturile si responsabilitatile. Aceasta asigura atat vanzatorului cat si cumparatorului ca va primi produsul sau serviciul achitat conform prevederilor agreate contractului si in termenii stipulati.
In cazul in care se constata un act de frauda, vanzatorul sau cumparatorul pot actiona în justitie pentru a dispune anularea actului de vanzare-cumparare sau dispunerea despagubirilor adecvate prejudiciului suferit.
Pe langa beneficile citite mai sus, un contract de vanzare-cumparare potrivit modelului Drpciv poate proteja de asemenea atat vanzatoriii cat si cumparatorii de la abuzurile abuzuri in materie de drepturi si proprietate intelectuala si de la alte cauze legate de proprietate. Contractul ofera, de asemenea, o sursa de referinta legala pentru contractanti prin care se stabilesc si se clarifica responsabilitatile, obligatiile si drepturile fiecareia dintre parti in cazul litigiilor sau neintelegerilor care pot sa apara.