Dupa cati ani de casatorie se impart bunurile
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
?
Dupa cativa ani de casatorie, pe langa sentimentele si obiceiurile dobandite au aparut de cele mai multe ori si zeci de posesiuni pe care sotiii inca le impart in continuare. De aceea, o intrebare comuna se refera la drepturile pe care le are un sot/sotie dupa ce au cununat-o pe amandoi in fata legii si a societatii.
Mai exact, dupa cati ani de casatorie se impart bunurile si pe ce criterii se fac aceste impartiri? Raspunsul este destul de complicat si variaza de la o tara sau de la o situatie la alta. Regulile, insa, tind sa fie similare si anumite principii se gasesc in fiecare caz.
Pentru cazurile din tara noastra, acestea variaza in functie de legea care se aplica. In Romania, cele mai multe proprietati apar in timpul casatoriei, iar fiecare din soti se bucura de o proprietate comuna sau conjugala. Deci, daca unul din cei doi soti isi schimba domiciliul sau, atunci proprietarul va fi unul sau altul.
De exemplu, bunurile casatoriei aduse de sotia sa se considera ca aparand sub regimul proprietatii comune. Acestea trebuie impartite in mod egal intre soti atat timp cat sotii detin bunurile in timpul casatoriei , indiferent de momentul in care particularele au fost aduse in casatorie.
Dupa 50 de ani de casatorie, proprietatea comuna se imparte intre cei doi soti in mod egal prin mediere sau arbitraj, sau prin proces legal. In functie de situatie, si in functie de fiecare stat, sotii pot decide in mod individual ca o proprietate sa ramana cu unul dintre ei, fara a fi nevoie sa se depuna vreo actiune juridica.
Legat de cadoul sau donatia primiti pe durata casatoriei, acestea se impart intre soti in functie de valoarea lor atunci cand aceasta casatorie se incheie. Daca valoarea bunurii primite este mai mica decat valoarea donatiii, aceasta va fi impartita in mod egal intre cei doi soti. Daca valoarea bunurilor primite este mai mare decat donatia, limita diviziei va fi aceea a donatiei primite.
In concluzie, regimul proprietatii comune se aplica daca casatoria dintre soti a durat mai mult de cincizeci de ani. In functie de legea specifiata in fiecare stat cu privire la proprietatile comune si partajarea beneficita, momentul in care se va face impartirea poate varia. Aceste reguli trebuie discutate si intelese in prealabil, astfel incat soti sa fie siguri ca beneficiul partajului se va aplica in mod corect.