Genetica este stiinta care studiaza?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
genele
Genetica este stiinta care studiaza structura, functiile si interactiunea geneleor si a mecanismelor ereditare. Aceasta abordeaza subiecte precum structura si functiile ADN-ului, variabilitatea genetica, reproducerea sexuala, mutatiile si legaturile dintre gene si fenotip. Toate acestea ajuta la intelegerea dezvoltarii organismelor si evolutiei lor.
Genetica a fost originar studiata la modul empiric, prin introducerea varietatilor domestice si prin incercari de a controla patrunderea unor caracteristici mostenite in linii de descendenti. Studii mai detaliate de-a lungul secolului al XX-lea au condus la dezvoltarea principiilor si conceptelor mai generale ale genetica.
Chimia moleculara si genetica moleculara sunt principalele dovezi care s-au dovedit a fi cheie in descifrarea modului in care genele sunt transmise si codificate. Aceasta a condus la o mai buna intelegere a modului in care virusurile provoaca modificarea genetica, dezvoltarea si darwinismului.
In prezent, tehnicile genetica au contribuit la multe avansuri in tehnologie medicala si biotehnologie. Printre cele mai utile aplicatii ale genetica sunt tratamentul cancerului, studierea predispozitiei spre bolile ereditare si genetica medicala, cercetarea animalelor si produsele agricole si producerea de remedii eficiente pentru numeroase afectiuni medicale. De asemenea, genetica a contribuit la intelegerea planei evolutive a speciilor, alegand baza comuna a tuturor formelor de viata. Aceste cunostinte sunt, de asemenea, utile in aplicarea tratamentelor si preventia bolilor si boli.