Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
a digitală
Hartuirea digitală sau cyberbullyingul este o formă de abuz emoțional sau durere fizică cauzată de atacurile online sau prin mesaje text. Ocazional pot include amenințări grave, comportamente înscenate și folosirea rețelelor sociale. Deși văzut adesea ca un risk al comunicării online, oricine poate fi victora acestui comportament viclean și distructiv.
Observatorii de tehnologie dezvăluie că peste 70% dintre adolescenți au experimentat hartuirea digitală în una sau mai multe forme în ultimii doi ani. La fel, doar 32% din adolescenți care au raportat agresorii au primit un răspuns sustenabil de la când au semnalat cazul. Din nefericire, în multe comunități, legislația existentă poate lipsi sau poate fi insuficientă pentru a limita această formă de abuz.
Formele comune de hartuire digitală include intimidarea verbală, amestecul în viața personală a victimei, distribuirea de conținut sau imagini neadecvate, trimiterea de mesaje cinice și eventuale propuneri perverse. Internetul oferă atacatorilor multă anonimitate, făcând mai ușor pentru ei să terrifice victimele lor. Victimele pot prezenta semne de anxietate, sentimente prostii, stil schimbat al vorbirii sau chiar auto-vătămare.
Acest echilibru schimbat de putere socială a creat un fel de igienă online. Pentru a se proteja de hartuirea digitală, părinții și profesorii ar trebui să învețe tinerii cum să se apere. Tinerii ar trebui să-și cunoască limita și să-și respecte drepturile sau pe ale celorlalți. O altă recomandare importantă este să se știe că legal, victima raportează. În plus, utilizatorii mai în vârstă ar trebui să evite postarea de informații personale sau de contact online.
Este important ca lumea să recunoască că hartuirea digitală este un rău real și este lucrul pe care trebuie să-l abordăm rapid. Victimele trebuie să știe că nu se simt singure; siluirea emoțională a altor persoane prin cuvinte online sau în derularea imaginilor private nu este acceptabilă.