Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Indemnizatia de somaj este o asigurare a salariului perioadei de somaj si se acorda persoanelor care au pierdut locul de munca prin concediere, indiferent daca concedierea a fost datorata vointei angajatorului sau a angajatului. O astfel de indemnizatie ofera angajatului financiara stabilitate in perioada in care isi cauta un nou loc de munca sau chiar inainte sa faca acest lucru.
Indemnizatia de somaj este de obicei acordata de catre Agentia Nationala de Munca si variaza in functie de cat de mult a lucrat persoana inainte sa fie concediata. Majoritatea statelor au o durata minima si maxima a acordarii indemnizatiei de somaj, dar variaza in functie de stat. Indemnizatia poate fi acordata pentru o perioada mai mare de noua luni.
In general, persoanele trebuie sa indeplineasca anumiti criterii specifice pentru a fi eligibile pentru a primi indemnizatia de somaj, inclusiv: – trebuie sa fi lucrat minimum in alte locuri de munca dintr-o anumita perioada, este necesara indeobste o perioada de contributie minimale si depunerea unor taxe; – sa fie emisa o decizie oficiala de concediere; — sa nu aiba alte activitati sau contribution to a second job – este necesar ca angajatul sa se prezinte la anumite programe de formare, cariera sau de plasare si — sa se prezinte la interviurile de angajare.
Indemnizatia de somaj poate sa varieze destul de mult – de la stat la stat si chiar mai mult in functie de istoria angajarii fiecarei persoane. Unele state si angajatori pot oferi indemnizatii de somaj mai mari decat altele. Este esential ca angajatul sa inteleaga cum functioneaza sistemul de indemnizatii de somaj pentru a obtine ceea ce este corect.