Legea 177 din 2015
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Legea 177 din 2015, cunoscuta si ca legea privind asigurarea calitatii serviciilor sociale, este un act normativ care reglementeaza prevederile privind asigurarea calitatii serviciilor sociale si a serviciilor de asistenta sociala oferite la nivel național. De asemenea, legea prevede principiile, conditiile si procedurile de autorizare si control al serviciilor de asistenta sociala.
Legea 177 din 2015 se refera la asigurarea calitatii serviciilor sociale, prin prevederi referitoare la principiile, conditiile si procedurile de autorizare si controlul serviciilor de asistenta sociala oferite de stat. Astfel, legea prevede ca sunt necesare urmatoarele: obiectivele serviciilor de asistenta sociala, planul de dezvoltare, formularea standardelor de calitate privind serviciile sociale, monitorizarea si evaluarea activitatii acestora, procedurile si criteriile de autorizare si control, etc.
Legea 177 din 2015 mai prevede si ca Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale sub coordonarea Guvernului Romaniei poate organiza formarea profesionala pentru asistentii sociali si ca o Centrul National de Studii Postuniversitare pentru Asistenta Sociala sa fie infiintat in scopul asigurarii unei formari profesionale adecvate.
Legea 177 din 2015 are ca obiectiv principal asigurarea calitatii serviciilor de asistenta sociala, prin crearea unor conditii si principii clare referitoare la autorizarea si controlul acestora. Ea are ca scop clar oferirea unor servicii adecvate persoanelor care au nevoie de asistenta sociala in Romania.